Enkele feiten en informatie over Roseval aardappelen

roseval-aardappelen

De roseval aardappel variëteit is een van de meest bekende ter wereld! Er is zoveel opwinding rond deze aardappel, dat mensen op de markt altijd zo op zoek zijn naar dit ras dat het moeilijk wordt om een ​​minimum aan aanbod te behouden om aan deze mensen te voldoen. Er zijn veel mensen die altijd heel graag roseval aardappelen kopen willen en zelfs naar verre markten gaan om ze te kopen.

Er zijn veel dingen die deze variëteit omringen, van zijn vrij unieke en in zekere zin bizarre geschiedenis tot zijn kenmerken en voordelen. Enkele details over deze geweldige variëteit worden hieronder gegeven.

Onpopulaire feiten over Roseval aardappelen

De roseval aardappelen worden geclassificeerd als solanum tuberosum en behoren tot de nachtschadefamilie. Hoewel bekend is dat de roseval-aardappelen voor het eerst in Frankrijk werden geteeld, waren ze aanvankelijk niet beschikbaar voor commercieel gebruik. Deze aardappelen hebben een zeer unieke grootte, hun smaak is waarschijnlijk de beste onder de familie en qua uiterlijk zien ze er ook geweldig uit.

Niet veel mensen weten dat de roseval aardappel buiten Frankrijk ook bekend is onder zijn andere naam in Frankrijk, door velen ook wel Frans fingerling genoemd.

Je vindt deze aardappelen zowel op de markten als in veel huisduinen in heel Frankrijk. Omdat we weten dat de Fransen heel goed bekend staan ​​om hun chef-koks, is het een must om u te informeren dat deze aardappelen zeer geliefd zijn bij hen, vooral als culinaire aardappel.

Nou … we hebben je verteld over de beschikbaarheid van de aardappel in Frankrijk, maar er moet ook worden opgemerkt dat deze aardappel buiten Frankrijk een grote uitdaging is om te vinden, vooral in het VK, waar hij als een specialiteit wordt beschouwd. Pech voor de Britse piepgeluiden!

Een beetje inzicht in de geschiedenis

Commercieel ontwikkeld in het midden van de jaren ’20, is de aardappel ontstaan ​​door een kruising van rosa en vale. Het verspreidde zich vervolgens over Europa in de jaren vijftig en werd geleidelijk ook in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

Het leuke is dat deze aardappelen in Frankrijk aanvankelijk op grote weerstand stuiten. Men dacht dat de knollen giftig waren, totdat Antoine Augustin Parmentier, een Franse apotheker, ontdekte dat de knollen in feite niet schadelijk waren en een strategie bedacht.

Hij organiseerde veel diners met prominente figuren als aanwezigen, bovendien overtuigde hij de koning ook om zelf een tuin met aardappelen te laten groeien, omringd door gewapende mannen en te doen alsof hij deze beschermde, zodat dieven het konden stelen, zodat ze het in konden verkopen. de markt. Dit werd gedaan om een ​​andere beleving in de hoofden van de klant te creëren en was zeer succesvol.

Voedingswaarde

Ze zijn een zeer goede bron van vitamine C, als antioxidant, het helpt het immuunsysteem te stimuleren en verhoogt ook collageen, riboflavine, thiamine, vitamine B6 en ijzer, en levert sporen van calcium, fosfor en zink, net als zijn tegenhanger bintje aardappel.

Bestand tegen bacteriën en schimmelziekten

De resistentie tegen schimmelziekten is erg laag, schimmelachtig blad en wrat zijn er zeer gevaarlijk voor. Aan de andere kant is het zeer resistent tegen bacteriële ziekten. Dit omvat een bacteriële ziekte zoals gewone korst, die er een zeer lage bedreiging voor heeft.