Chili con carne enchiladas

De basis is een wel bekend recept op met gehakt, bonen en peper. Met dit gerecht kun je echter ook heerlijke enchiladas maken. In dit recept lees je hoe je dit precies kunt doen. Combineer het met een lekkere frisse salade van komkommer, tomaat en mais. Eet smakelijk.

Recept Afdrukken
Chili con carne enchiladas
Chili con carne enchiladas
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Chili con carne enchiladas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Beleg het midden van een tortilla wrap met een paar scheppen chili con carne. Rol de wrap voorzichtig op en leg deze in een ovenschaal. Doe dit met alle wraps.
  3. Bestrooi de tortilla wraps met de geraspte kaas. Je kunt zoveel of zo weinig gebruiken als je wilt.
  4. Zet de enchiladas in de oven totdat ze goed warm zijn en de kaas gesmolten is. Het beste is ongeveer 15 minuten. Als vulling koud was, doe dan 20 minuten.
  5. Terwijl de enchiladas in de oven staan, heb je tijd om een frisse salade te maken. Snijd hiervoor de sla en doe deze in een kom. Snijd de komkommer en tomaat in plakken en voeg deze toe aan de sla. Laat de mais uitlekken en gooi ook deze in de kom. Meng het geheel door elkaar met de slasaus.
  6. Schep een enchilada op het bord en serveer deze met wat salade ernaast voor de frisheid.
Notities

Meer gerechten die je in de oven kan maken? Bekijk eens de website over ovenschotel recepten