Chili con carne Jamie Oliver

De bekende tv kok Jamie Oliver weet voor elk gerecht net even een extra smaakje toe te voegen. Zo ook voor dit chili con carne gerecht. Jamie staat voor simpel en snel koken met heerlijke pure smaken. Erg geschikt natuurlijk bij onze gerecht aangezien je deze met weinig moeite kan bereiden en een heerlijke smaak aan zit. Bekijk het Chili con Carne gerecht van Jamie Oliver.

Recept Afdrukken
Chili con carne Jamie Oliver
Chilli con carne jamie oliver
Maaltijd Hoofgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Chilli con carne jamie oliver
Instructies
  1. Begin met het snijden van de uien en de knoflook in kleine stukken. Hierbij hoef je het niet te versnipperen maar het mag zeker wat groter.
  2. Zet een pan op het vuur en fruit de uien en knoflook. De uien hoeven nog niet helemaal doorbakken zijn maar al wel een klein kleurtje.
  3. Voeg aan dit geheel het rundergehakt toe. Rul dit bruin en gaar.
  4. Pureer de gedroogde tomaten. Dit moet een soort pasta worden. Voeg dit toe aan aan je pan met gehakt, ui en knoflook.
  5. Het is nu tijd om de tomaten in blik toe te voegen. Ook het kaneelstokje mag er bij. Laat het geheel lekkere pruttelen.
  6. Voeg indien nodig 1 deciliter water toe. Een beetje water later toevoegen is altijd mogelijk dus liever iets te weinig dan teveel.
  7. Voeg de laatste kruiden en de peper toe. Om alle smaakten goed vrij te maken laat je het nog minimaal een half uurtje pruttelen.
  8. Proef na het half uurtje of de smaak goed is en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  9. Een aantal minuten voor het serveren voeg je de kidneybonen toe. Deze blijven hiervoor mooi stevig.