Chili con carne kip

Dit gerecht hoort officieel met rundvlees. Maar misschien wil je wel eens wat variëren op dit welbekende recept. Ook met kip is het een ontzettend smaakvol recept. Kip is bovendien lichter in vetten en hoger in eiwit, waardoor het gezonder is om te eten dan gehakt. Probeer het maar eens uit.

Recept Afdrukken
Chili con carne kip
Instructies
  1. Zet een grote pan op het vuur en voeg wat olie toe.
  2. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan totdat deze goed begint te ruiken. Laat het niet bruin worden.
  3. Voeg de kipfilet toe en bak deze kort aan. Zorg dat de kip goed gaar is.
  4. Bak ook de tomaat, chilipeper en paprika mee. Er komt nu veel vocht vrij. Dit vocht geef je extra smaak door er het bouillonblokje overheen te verkruimelen. Dit geheel laat je een tijdje inkoken. Roer af en toe goed door. Zorg dat je de pan niet afdekt, want dan blijft het vocht erin zitten.
  5. Spoel ondertussen de kidneybonen af in een vergiet, totdat je ziet dat er geen bruin vocht meer afkomt. Doe wel voorzichtig, anders scheur je het vliesje van de bonen.
  6. Voeg als laatste de kidneybonen toe en roer deze er goed doorheen. Proef of het geheel lekker op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe.