Chili con carne
Porties Prep Tijd
4 45minuten
Porties Prep Tijd
4 45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Begin met het rul maken van de gehakt door deze te bakken in een pan. Voeg eerst de olie toe, laat deze even opwarmen en voeg daarna de gehakt toe.
  2. Als tweede voegen we de ui, paprika en de knoflook toe. Bak dit geheel een aantal minuten.
  3. Om een goed opname te vergemakkelijken is het verstandig het bouillonblokje te verkruimelen boven de pan. Voeg verder de chilisaus en tomatenblokjes toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat daarna 10 minuten pruttelen. Er hoeft geen deksel op de pan. We willen dat het wat inkookt.
  5. Ons laatste ingredient voegen we toe een aantal minuten voor het uitserveren. De kidneybonen willen we namelijk heel houden en niet kapot koken. Laat het blik uitlekken en voeg ze toe aan het de pan. Zet deze op zacht vuur en een aantal minuten later zijn de bonen warm.
  6. Proef voor het serveren de chili en bepaal of je het verder op smaak moet brengen met peper en zout. Ook kan het zo zijn dat je wat water toevoegt als het te ver ingekookt is.